katten internet guide by UGAmedia, european publisher of business directories, internet guides and reference cd-roms
All keywords Work at home Toner Loans Debt Insurance Mortgage Hotels Travel News


europe searchengine, europe internet guide, europe portal, visit europe, travel europe
katten internet directory

Google
Web www.ugamedia.com

Topic: katten

Allemaalkatten.nl
De kat als huisdier wint terrein, steeds meer mensen besluiten één of meer katten in huis te nemen. In deze drukke tijden is een kat de ideale huisgenoot. Met een kat in huis verveel je je nooit, het zijn intelligente, gezellige, speelse huis-dieren, die bovendien, dankzij hun zelfstandige karakter, makkelijk te verzorgen zijn. Op deze website vindt u van alles over huiskatten en hun wilde soortgenoten, de verschillende bekende en onbekende kattenrassen, voeding, verzorging en nog veel meer. De links hieronder brengen u naar de hoofdpagina's van de verschillende onderwerpen, deze links vind u ook weer terug aan de boven- en onderkant van elke pagina.

Amivedi
Huisdieren zijn onze en uw zorg! Stichting Amivedi voor kosteloze registratie van gevonden en vermiste huisdieren in Nederland. Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die in de 68 jaar dat zij bestaat veel ervaring heeft opgedaan en veel contacten heeft opgebouwd. Neem telefonisch contact op met een van onze 90 posten in de omgeving waar u uw dier vermist of gevonden heeft. Mocht u op de lijst met Posten van Amivedi uw plaats of regio niet tegenkomen, dan is het zinvol om ons centraal informatie telefoonnummer te bellen: 0900-2648334. Uw melding komt dan in ieder geval op de weeklijst die naar alle Amivediposten wordt gezonden.

Belgische langhaarkatten vereniging
Deze pagina is ontworpen ten voordele van alle leden, toekomstige leden, kattenliefhebbers en alle dierenliefhebbers. U zal hier alle nieuwtjes, showresultaten, foto's, kittens, enz.. kunnen bekijken.

Belgische raskatten vereniging

Biokat
Biokat's kattenbakvulling, klontvormende kattenbakvulling van uitstekende kwaliteit met een lekker luchtje voor uw kat.

Cat's Groove
De kattensite van Nederland. Met een grote realtime interactie met de bezoekers.

Cat's online
Online katten Encyclopedie, links naar fokkers, rasverenigingen, fotoalbums, bemiddeling van kittens, dekkaters.

Daisyweb
Het registreren van dieren is niet het enige dat u op DAISYWeb kunt doen. Als uw dier vermist is, of als u een dier vindt dat bij zijn/haar baasje is weggelopen, kunt u gebruikmaken van de vermiste dieren pagina. DAISYWeb is een onafhankelijke internetsite die samenwerkt met dierenartsen en andere instanties. Als u een dier gevonden heeft neem dan direct contact op met de eigenaar van het dier, u doet zowel de baas als het dier een groot plezier!

De heilige Birmaan
Voor alles over katten en in het bijzonder de heilige birmaan. De heilige Birmaan is een zeer rustige en sociale kat die erg hecht aan het gezin waar in hij leeft. Katers kunnen een voorliefde ontwikkelen voor één persoon uit het gezin. Heilige Birmanen kunnen slecht tegen alleen zijn en het is daarom ook aan te raden als je veel van huis bent een speelkameraad erbij te nemen. Dit hoeft echter niet een Heilige Birmaan te zijn omdat ze erg sociaal zijn naar andere rassen en vrijwel met ieder ras of niet ras kunnen opschieten. Een hele drukke kat is voor de Heilige birmaan wel het minst prettig. Ze hebben wel hun speeluurtje maar zijn zeker niet de gehele dag actief. Ze vinden het heerlijk om lekker bij je te komen liggen en eens goed vertroeteld te worden door hun baasje. Hun stemgeluid is heel beschaafd en zachtjes.

De kattenboet
De Dierenbescherming krijgt regelmatig meldingen binnen over (zwerf)katten welke niet te benaderen zijn. Deze katten kunnen dus niet op een gewone manier gepakt worden en vrijwilligers van de Dierenbescherming gaan dan op stap met een vangkooi om deze katten te vangen. Omdat een gevangen kat zich in de vangkooi (meestal) gedraagt als een niet benaderbare kat, wordt deze naar het asiel gebracht, waar na verloop van tijd de aard van het dier vastgesteld kan worden. Alle gevangen katten worden opgegeven bij de Amivedi, het registratiebureau voor vermiste en gevonden dieren. In sommige gevallen is het echter zo overduidelijk dat de kat verwilderd is, dat deze direct naar de Kattenboet gaat. Ook deze katten worden opgegeven bij de Amivedi. De Kattenboet vangt uitsluitend verwilderde katten op, welke na castratie/sterilisatie niet meer op de vangplaats teruggezet kunnen worden. Ook komen er niet plaatsbare katten binnen via het asiel. 

De kattensite
De KattenSite - De meest uitgebreide kattensite op het internet.

De Nederlandse LanghaarKatten Vereniging
Op deze site vindt u alles terug over de NLKV en onze zustervereniging de B.L.K.V., zoals shows, uitslagen NLKV/BLKV-shows, inschrijfformulier shows, langhaartjes, cattery’s, gastenboek, forum. Informatie over de vereniging kunt u via het bestuur opvragen.

Dierenkliniek Rotteveel
Op deze website hebben ze relevante informatie bij elkaar gezet over ziektes bij de verschillende huisdieren.

Dierenportretten - Marjolein Kruijt
Marjolein Kruijt is geboren en getogen in Mijdrecht (Utr.) Zij is afgestudeerd van de docentopleiding tekenen 2e graads (HvA) en de Kunstacademie Den Haag (KABK). Na twee jaar docent in het basis- en middelbaar onderwijs te zijn geweest, woont zij nu samen met haar twee katten in Den Haag. Sinds een aantal jaren werkt zij fulltime als kunstenares, met succes. In mijn werk tracht ik de eigenheid en uniekheid van ieder dier te vangen. Belangrijk voor mij is dat ik een indicatie heb hoe het karakter is van het dier, ook al werk ik vanaf foto. Wat voor leuke, grappige eigenschappen heeft het dier of misschien wel een vervelende houding? Is het een doerak, slome, actieve, alerte of zeer mensgerichte hond of kat? Deze informatie verwerk ik in het portret. 

European Cat Association
De European Cat Association is een gloednieuwe club opgericht in Januari 2002.

Federatie Dierenambulances Nederland
De voorloper van de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) ontstond in 1984. In dat jaar nam de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. met name de voorzitter Barth Bremer het initiatief om een overleg met de aangrenzende dierenambulanceorganisaties in het leven te roepen. De feitelijke aanzet tot oprichting van een landelijk orgaan, was een grote manifestatie in vorm van een landelijke presentatie van dierenambulances op 2 oktober 1992 in Gouda, waaraan toen 23 dierenambulances deelnamen. De voorzitter van RODAM kreeg in de najaarsvergadering van 29 oktober 1992 de opdracht om een landelijke enquête te houden met betrekking tot een eventuele oprichting van een landelijk overkoepelend orgaan op het gebied van dierenambulances. 

Federatie Nederlandse kattenverenigingen
De F.N.K. is opgericht op 8 november 2000 door de volgende verenigingen (in alfabetische volgorde): Nederlandse Kattenfokkers Vereniging (NKFV), Nederlandse Langhaarkatten Vereniging (NLKV), Nederlandse Raskatten Vereniging (NRKV), NKU/SARA, SAINT pro Cat en Sociëteit van kattenliefhebbers Neocat.

Franciens fanclub
Welke kattenfan kent Francien van Westering niet? Haar verhalen, haar columns over het wel en wee van haar katten en de rol die ze in haar leven spelen. Wie herinnert zich nog de stukjes over het onverwachte overlijden van Mara en het verdriet daarover. Of wat te denken van het leven op het Friese platteland en alle bijbehorende avonturen, zoals regelmatig in het Nederlandse weekblad Flair te lezen was.

Kattenpraat
Forum voor kattenliefhebbers

Kattenstreken
De animatie site van Miekka. Op deze site vindt u talloze animaties van leuke poezen.

Kittenpagina
Bent u op zoek naar een raskitten, een dekkater of zoekt u een volwassen raskat dan kunnen wij u verder helpen.

Kittentekoop
De enige website met links naar meer dan 1500 catteries niet alleen gesorteerd op ras maar ook met vermelding van de woonplaats! Kitten Te Koop wordt minimaal eens per 3 dagen, voorzien van nieuwe informatie, links en advertenties.

Majesteit
Het lijfblad van de kattenliefhebber. U kunt meteen zien wat er allemaal in de nieuwste editie van Majesteit te lezen en te bekijken valt. Ook kunt u nu eindelijk de Majesteit Screensaver downloaden of gezellig eens het Majesteit Memory spel spelen. Bovendien is het mogelijk om een los nummer aan te vragen of direct een abonnement op Majesteit te nemen.

Nederlandse Databank Gezelschapsdieren
De website van de Nederlandse Databank Gezelschapdieren biedt u de mogelijkheid om 24 uur per dag informatie op te vragen over de eigenaar van een gevonden huisdier. Deze service is speciaal bedoeld voor bijvoorbeeld dierenartsen en personeel van de dierenambulance.

Nederlands onafhankelijk kattenkeurmeestersgilde
Voordat het NOK werd opgericht waren er al eerder pogingen gedaan om een vereniging van keurmeesters op te richten. In 1979 trachtten vier initiatiefnemers om een overkoepelende organisatie op te richten van alle onafhankelijke keurmeesters. Er is toen veel voorbereidend werk verricht, maar die eerste poging is mislukt.  In 1982 besloten nagenoeg alle Nederlandse onafhankelijke keurmeesters om zich te organiseren in een groep die al snel ,,de NOK” werd genoemd.  Van de voorbereidende werkzaamheden van de eerste groep heeft het NOK gebruik gemaakt voor het opstellen van haar regels.  Om die regels met elkaar door te spreken, te veranderen en aan te passen, kwamen alle keurmeesters elke maand bij elkaar.
Dat vroeg heel veel tijd en al met al zijn we met elkaar wel twee jaar bezig geweest voor alle hoofdregels op schrift stonden en konden worden goedgekeurd.  Door het plaatsen van hun handtekening onder deze regels gingen de keurmeesters akkoord met de opgestelde regels.
Daarna werden er gesprekken gevoerd met alle besturen van de onafhankelijke kattenverenigingen om hen op de hoogte te brengen van dit initiatief, de doelstellingen toe te lichten en hen duidelijk te maken dat het NOK er niet op uit was om hun verantwoordelijkheden over te nemen.
Het streven van het NOK was en is een optimale overeenstemming te creëren in de wijze van keuren. Dit wordt bevorderd door ervoor te zorgen dat alle NOK keurmeesters dezelfde standaards hanteren en dezelfde examens afleggen.

Nederlandse Perzen vereniging
Op deze homepage vindt u allerhande nieuws en informatie over de Nederlande Perzen Vereniging (NPV), een vereniging voor liefhebbers van lang- halflang- en kortharige kattenrassen.

Nederlandse raskatten vereniging
Welkom op de Website van de Nederlandse RasKatten Vereniging. Op deze site vindt u allerhande informatie over (hoofdzakelijk Katten) maar ook over andere dieren, waaronder leuke en belangrijke dingen zoals een gifwijzer voor dieren, rasbeschrijvingen van katten, persberichten enz.

Nederlandse Vereniging van Kattenliefhebbers
SAINT pro Cat is een Nederlandse kattenvereniging die is voortgekomen uit de Vereniging Nederlandse Kattenliefhebbers PRO-KAT (opgericht op 1 juli 1968) en ORACLE, Onafhankelijke Rasclub voor Heilige Birmanen (opgericht 7 februari 1993) beter bekend als SAINT. Op 1 januari 1999 zijn beide verenigingen samengegaan en is de kattenvereniging SAINT pro Cat, Nederlandse Vereniging van Kattenliefhebbers, opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Rotterdam onder nummer 40347274. De naam is dus nieuw, maar de historie gaat terug tot 1 juli 1968. Velen kennen PRO-KAT en SAINT van naam.  Wij geven 5 maal per jaar een magazine uit boordevol informatie over de kat in het algemeen en met bijzondere aandacht voor de Heilige Birmaan. Uiteraard krijgen ook andere rassen ruime aandacht. De verzorging van de kat als huisdier en het in harmonie samenleven van de mens met de kat staat bij ons hoog in het vaandel.

Onze kat
Onze Kat - De kattensite voor alle kattenliefhebbers. Waar iedereen met een katten of poezensite gratis een ( sub) domein aan kan maken. Ecards van uw kat en vele kattenlinks waar ook uw site aan toegevoegd kan worden.

Pussicat klim meubelen
Pussicat is ontwikkeld vanuit het oogpunt van de kat en niet van de mens. Het is tenslotte de bedoeling dat uw kat / katten er optimaal gebruik van kunnen maken. Wat heeft uw kat aan een te kleine speelkist of te korte palen of een instabiele krabpaal. Uw kat zal dan al snel kiezen voor de stoel, het gordijn of de vloerbedekking.

Rasclub Heilige Birmaan
De Rasclub Heilige Birmanen werd in 1985 opgericht als één van de rasclubs van Felikat (Nederlandse Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Katten). Het doel van de rasclub is: het bevorderen van het welzijn van de Heilige Birmaan.

Stichting Felissana
Is opgericht op december 1993 en stelt zich de gezonde kat ten doel, onder andere door het bestrijden van erfelijke en aangeboren afwijkingen bij katten en het verstrekken van informatie.

Stichting Het Poezenparadijs

Stichting Het Wijze Weeskitten
Het Wijze Weeskitten, website voor opvang van moederloze kittens.

Stichting kat in nood
De inkomsten van de stichting komen uit donaties en giften en schenkingen van particulieren Een enkele keer ontvangen wij een legaat. Tevens kennen wij een adoptiefonds waarbij men één of meerdere poezen voor een bepaald bedrag per maand kan adopteren. Stichting Kat in Nood ontvangt nauwelijks tot geen subsidies. Met uitzondering van een banenpooler werken alle medewerkers op vrijwillige basis.

Stichting landelijke herplaatsing huisdieren
Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren start binnenkort haar daadwerkelijke activiteiten met betrekking tot de noodzakelijke tussentijdse opvang en de herplaatsing van dieren van overleden en serieus zieke mensen.

Stichting Poes
Naast asiels en grote centra voor kattenovang zijn er nogal wat kleinschalige instellingen die zich het lot aantrekken van zwervende en afgestane katten. De Stichting P.O.E.S. wil deze, meestal ongesubsidieerde instellingen financieel steunen. Haar inkomsten komen onder meer uit de verkoop van "Katten Kado's". Een andere activiteit van de Stichting is het onderhouden van een netwerk van kattenhulpverleners in de drie noordelijke provincies. Het doel hiervan is het uitwisselen van informatie en het onderling bijstaan met raad en daad. Deze website speelt hierbij een belangrijke rol.

Stichting Vrienden van de Noorse Boskat.
In ons magazine Boskatblad vindt u artikelen van allerlei soort: intervieuws, medisch, genetisch, showuitslagen, de showagenda, kampioenengalerij, dekkaters, fokpoezen, kittens, kortom: voor elk wat wils.

The Maine Coon database
Een uitgebreide database over Maine Coon katten samengesteld door de zweedse liefhebbers Ulrika Olsson en Astrid Straver.

Vzw zwerfkat in nood
In België is er een groot zwerfkatprobleem. Duizenden katten zwerven over straat, worden gedumpt in containers, uitgezet in het bos, levend onder de grond begraven, gaan met nestjes tegelijk de diepte van het kanaal tegemoet, worden in doosjes langs de snelweg gegooid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Katten die zonder pardon gedumpt worden, zijn gedoemd een keihard bestaan te leiden. Zij worden zwerfkatten. Sommigen vinden geen voedsel en bescherming en sterven onder erbarmelijke omstandigheden: verhongering, ziekte en onderkoeling zijn dan geen uitzonderingen. 

Whiskas
Veel gezinnen in Nederland zullen zich geen leven zonder huisdier kunnen voorstellen. Vaak is er sprake van een innige band tussen mens en dier. Dat geldt in het bijzonder voor katten, niet voor niets is de kat het meest gehouden huisdier in Nederland. Populair om haar gratie, schoonheid, eigenzinnigheid en aanhankelijkheid. Iedere kattenliefhebber wil een lang en gelukkig leven met en voor zijn lievelingshuisdier.


ddClick here for list of all keywords
ddFind a new webhost here
ddBecome an UGA link partner, exchange traffic with us

 

 

Click here for information

View My Stats